Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/71/181071/insanto.se/public_html/system/library/db/mysql.php on line 7 Etat Libre d'Orange exklusiv parfym

Etat Libre d'Orange

Etat Libre d’Orange är ett ambitiöst och behjärtat franskt parfymhus. Deras namn kan härledas till den före detta sydafrikanska republiken État libre d’Orange (engelska: Orange Free State; svenska: Oranjefristaten). Precis som namnet säger är detta parfymhus obundet och frigivet, fria till att skapa, fira till att älska och bli älskade. Med livlighet och passion har de arbetat med högkvalitativa ingredienser och skapat säregna dofter sedan 2006.

På 69 Rue des Archives i Le Marais, Paris har Etat Libre d’Orange sin adress, sitt näste och det är en av deras två butiker (den andra återfinns på 61 Redchurch Street i London). De vill kalla sin butik för ett ”corner perfumery”, kanske på den enkla grund att deras lokal ligger i korsningen av Rue des Archives och Rue Pastourelle, eller kanske på grund av en mer filosofisk tanke.

69 Rue des Archives är mer än bara en butik, det är den plats de har samlat sin själ och all sin energi. De komponerar exklusiva och unika dofter med underbara ackord och de bästa ingredienserna. De leker med ord, ironi och diverse referenser för att skapa en parfym som berättar en historia och kan förmedla en personlighet. Det är frågan om vem du vill vara, eller kanske bara lukta som.

Intelligent, utmanande och med glimten i ögat, Etat Libre d’Orange vill kalla sig själva ”an alternative fragrance house”. Till skillnad från de klassiska och anrika parfymhusen, och deras historia i all ära, kan Etat Libre d’Orange ses som en ung rebell bland dem, som en tonåring i vissa fall. Men de vet vad de vill, de vågar och de gör. Deras engagemang kan i vissa hänseenden och i somliga fall vara kritiserat. Men utan att försöka vet man aldrig vad utfallet blir. Etat Libre d’Orange försöker, och de vågar – detta har givit dem god publicitet och inte minst en prisbelönt parfym (Like This).